Supraventikulär takykardi

Vaknade i morse med vad som kändes som en smärre hjärtattack och beslutade att sluta med Voxra. Det har känts bättre idag än de senaste dagarna i hjärtat. I lördags tog jag Solsken för i fredags såg jag hjärtat slå utanpå kroppen. Igår oxå. Har lite ont fortfarande, strålar lixom. 
Ska ringa vux.psyk imorgon och be läkaren kontakta mig. 
 
Hämtade min patientjournal idag! Var väldigt mycket förkyld mellan 2006 och 2015... Läste om mitt hjärta. Episoder med sinustakykatdi/ supraventikulär takykardi. Lätt förtjockad främre mitralklaff. Ingen prolapsrörelse synlig i transthorakalt.
 
På vanlig svenska betyder det att hjärtat slår för snabbt men med bevarad hjärtrytm. 
Ja och mitralklaffen är ventilen som separerar den övre och nedre karmarna i vänster sida av hjärtat. Och det innebär att den inte stänger åt ordentligt. Små förändringar och läckage bör inte påverka ens livsstil. Så det är väl ok, I guess. 
Prolaps tror jag betyder framfall och transthorakalt är vad ultraljud heter på sjukhus/kardiolog-i-språk. Tror jag. 
 
Tydligen är det mest folk över 65+ som får sånt här, men jag har ju en kropp som en 70åring! Haha! 
 
Sen fick jag ju journal från vuxenpsyk oxå. Tydligen tyckte arbetsterapeuten som var hemma hos mig 2014 att jag var ologisk som hällde olja och smör i stekpannan innan den blev varm. Varför är det ologiskt? Det blir ju varmt sen!
Och det var bara Syster A och min nuvarande arb.terapeut som såg igenom min mask. "Hon log och skrattade fast hon eg ville gråta" Hon lade tom fram näsdukar åt mig under samtalet.
Varken psykolog eller läkare har sett igenom. Psykologen ifrågasatte varför jag skrattade när jag blev frågad om jag haft självmordstankar. Freud hade en teori om olika försvarsmekanismer. Att skratta och le är min. Tom jag vet sånt.
Det är spännamde att läsa vad andra skriver om en och konstigt nog förstår jag en del termer de använder. Kanske googlat för många sjukdomar och diagnoserat mig själv. Haha!
 
Har fortfarande ont i hjärtat, som jag hade för ett tag sedan, ett år sedan? Då jag haft hjärtklappning hela natten. Då hon sa "träningsvärk". Det stod förresten inte i journalen. Och jag har ont i armhålan oxå. 
 
Nu är det karate-tajm för lilleskrutt! 

Miss Anna Teri

Mitt liv som mamma och kattmamma. Drömmar om framtiden, mina mål och vardagen. Har många åsikter och säger vad jag tycker. Bipolär och ADD, skriver mycket om det med.

RSS 2.0